Недільний рецепт: чорнильні спагеті з морепродуктами у вершково-цибулевому соусі


photo: Evi

 Я давненько не записувала й не фотографувала домашні рецепти, але дуже рада відновити традицію. В супермаркеті відшукала цікаву пасту — з чорнилом каракатиці. Так і виникла ідея святкових спагеті з морепродуктами у вершково-цибулевому соусі.
photo: Evi

Ммм. Словами не можливо передати цей кулінарний захват! Цікава паста, коктейль морепродуктів і насичений соус, який підкреслив і, я сказала би, розкрив морепродукти. Це радість так вгадати з рецептом. Вишукано, смачно і дуже швидко. Кухня — це прекрасно, але вона не має забирати багато часу.


Я розраховувала продукти на дві щедрі порції, а вийшло на чотири.
photo: Evi

Візьміть такі продукти:

Паста (будь-яка, але я натрапила в супермаркеті на спагеті з чорнилом каракатиці) — 250 г,
Цибуля — 2 великі головки (в оригіналі рецепту радять брати кілька головок шалоту, в мене його не було, але дві великі головки зробили соус направду смачним),
Часник — 3 зубчики,
Вершки — 250 мл,
Морепродукти у вакуумному впакуванні — не менше 300 г (я купила морський коктейль, пакування креветок і мідій, якщо вже святкувати, то святкувати),
Сіль, перець — за смаком,
Мускатний горіх — дрібка.
Олія — оливкова або соняшникова.


Приготування (магія):

Макарони з соусом готуйте паралельно, оскільки соус потребує кількох хвилин.

Поки гріється вода, розігрійте пательню і влийте олію. Подрібнені цибулю й часник підсмажте до м’якості й характерного чудового аромату. Цибулю поклала в подрібнювач, аби вона була дуже дрібною, вам теж так раджу.

Далі вливаємо вершки, солимо, перчимо, додаємо тертий мускатний горіх (не переборщіть, це сильна спеція), кілька хвилин тримаємо все на маленькому вогні.
photo: Evi

Зараз черга морепродуктів, прогріваємо їх із соусом 3—5 хвилин. Спагеті якраз мають уже зваритися.

photo: Evi
На хвилину кладемо пасту до соусу з морепродуктами, обережно перемішуємо, розкладаємо на тарілки. Можна прикрасити зеленню, найкраще — свіжим базиліком.

photo: Evi
Ах, це фантастично! Тільки вдома можна приготувати страву з морепродуктами так, аби морепродуктів у ній було вдосталь. Скажу, що важливу роль тут зіграли мускатний горіх і цибуля, вони створили форму для креветок, мідій, кальмарів й іншого смачного морського.

Якщо лінь готувати, але хочеться, аби було дуже смачно і по-новому, то цей рецепт для вас!


Смачного!

Коментарі